Een automobilist is doorgereden na een jonge fietser te hebben geschept op de kruising Westtangent - Stationsweg in Heerhugowaard. De politie publiceerde donderdag rond 14:00 uur een Burgernetoproep om uit te kijken naar de betreffende auto. De jongen kwam er ondanks de harde klap goed vanaf, maar zijn fiets kan waarschijnlijk naar de sloop. Een uur of drie later meldde de bestuurder zich bij de politie.

Terwijl de jongen overstak werd hij aangereden door een passerende automobilist. De jeugdige Heerhugowaarder belandde op de motorkap en de voorruit van de auto. Evengoed reed de bestuurder door richting van de Zuidtangent. Omstanders ontfermden zich over het slachtoffer en belden 112. De jongen is nagekeken door ambulancepersoneel en bleek er goed vanaf te zijn gekomen.

"Met mijn zoon gaat het gelukkig relatief goed", liet zijn moeder weten via de Facebookpagina 'Je bent Heerhugowaarder als...'. "Zijn fiets is wel helemaal stuk, het stuur is zelfs afgebroken waardoor het niet onopgemerkt kan zijn gebleven bij de bestuurder."

De Nederlandse wetgeving biedt enige coulance voor bestuurders die doorrijden zonder zich kenbaar te maken of hulp aan te bieden. Het hoeft niet te gaan om bijvoorbeeld drank of drugs, het kan ook gewoon een paniekreactie zijn. Doorrijders krijgen tot 12 uur de tijd om zich alsnog te melden, voordat ze strafbaar worden gesteld.
Pin It
Bekeken: 1367x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/