Volgende week maandag start de sloop van de 36 leegstaande woningen aan het Jan Brugmanhof en de Jan Brugmankade in Alkmaar. De verwijdering van de onveilig verklaarde woningen gaat extra ruimte bieden voor de bouw van 150 tot 200 nieuwe woningen aan het Geert Groteplein, met een hoog percentage voor de sociale sector. De sloop duurt ongeveer 2,5 maand.

In het begin zal er niet veel te zien zijn, want dan worden de woningen van binnen gestript. In maart zet sloopbedrijf C.A. de Groot vier dagen lang een mobiele breker in om het puin in stukken te breken te kunnen worden afgevoerd. Daar zit geluidswering op, maar het afbreken van de woningen zal in de directe omgeving evengoed geluidsoverlast veroorzaken. De sloop vindt doordeweeks plaats van 07:00 tot 16:00 uur. (tekst gaat verder onder de foto)

De leegstaande huizen aan het Jan Brugmanhof maken plaats voor nieuwe woningen (foto: Streekstad Centraal)


Op de plaats van de lege woningen en het veldje aan het Geert Groteplein wil wooncorporatie Woonwaard 150 tot 200 nieuwe woningen bouwen. Een ongewoon hoog percentage is bestemd voor de sociale sector. "Of dat nou bijvoorbeeld 70 of 80 procent wordt moet nog worden bepaald", aldus een woordvoerster. Wanneer de bouw zo ongeveer moet starten is ook nog niet duidelijk. "We zijn nog bezig met de planvorming. Er zijn nog geen jaartallen, die zijn moeilijk te plannen, maar we hebben zeker de ambitie om het zo snel mogelijk te doen."

Het parkeerterrein aan het Jan Brugmanhof is tijdens het sloopwerk dicht, maar zal ook daarna nog enige tijd gesloten zijn. Het terrein wordt dan gebruikt tijdens renovaties in de buurt.
Pin It
Bekeken: 2179x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/