Op 1 januari worden de grijze afvalbakken van Dijk en Waarders nog maar eens in de vier weken geleegd. Daarentegen kunnen de bakken met groene en oranje deksels eens in de twee weken aan de weg worden geleegd. Volgens de gemeente zijn er hier en daar wat zorgen over propvolle restafvalbakken, maar bij het Afvalscheidingsstation verwachten ze dat het gewoon even wennen is.

Volgens Matthew Sieben, medewerker van het Afvalscheidingsstation aan de Beukenlaan loopt het allemaal wel los. "Ik werk hier al 15 jaar, bij sommigen beter bekend als de werf of de stort, en ik rij ook op de huisafvalwagen en de strooiwagen. Ik heb het gezien met het apart ophalen van het plastic: in het begin zorgt het voor stress, maar nu weet men niet beter. Zo zal het ook gaan met het nieuwe ophaalschema. Alle verandering zorgt voor weerstand."

"Afval scheiden is noodzakelijk, daar komen we echt niet onderuit". vervolgt Matthew. "Bovendien: het inzamelen van gescheiden afval gaat kostenbesparend werken, want restafval verwerken kost steeds meer geld."

Een eventueel overschot aan (rest)afval zit kan dit zes dagen per week kosteloos aanbieden bij het Afvalscheidingsstation. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat dit dan gewoon in een bak die daar niet voor bedoeld is wordt gedumpt. En wie toch echt met enige regelmaat teveel restafval heeft, kan een extra bak aanvragen. Aan toekenning zitten wel voorwaarden verboden.

Het ophaalschema is te vinden op mijnafvalwijzer.nl.
Pin It
Bekeken: 928x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/