De regio Noord-Holland Noord sluit niet goed meer aan bij de rest van het land. Dat vinden verschillende gemeenten, scholen en bedrijven. De zeventien gemeenten hebben een subsidie aangevraagd van veertig miljoen euro.

"Bij de toekenning van deze Regio Deal zal het vrijkomende bedrag door de deelnemers worden verdubbeld tot tachtig miljoen euro", schrijft Noord-Holland Noord in een bericht. Wat de organisaties willen met het geld? Investeren in tal van projecten die de kwaliteit van het leven, werken en wonen verbeteren. "Onder andere gaat het dan om investeringen in goed onderwijs die aansluit bij de beroepspraktijk, verbetering van het vestigingsklimaat voor bedrijven en het bieden van een aantrekkelijke woonomgeving met goede basisvoorzieningen."

Want, zo stellen de organisaties: het gaat niet goed in Noord-Holland Noord. Na de winst van de BBB bij de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2023 praten politici geregeld over een mogelijke kloof tussen de stad en het platteland. Maar ook het recent verschenen rapport 'Elke Regio Telt' geeft een soortgelijke conclusie. Het kabinet zou onvoldoende oog hebben voor een aantal regio's, waaronder de Kop van Noord-Holland. Volgens de Alkmaarse wethouder Robert te Beest hebben jongeren in Noord-Holland Noord minder toekomstperspectief en trekken ze dan ook weg uit onze regio. Hoewel de verschillende organisaties in het verleden geregeld hebben samengewerkt, was er altijd toch ook wel verdeeldheid. "De beweging die we met deze Regio Deal in gang zetten, is minstens zo interessant als de uitkomst", zegt Te Beest. (Tekst gaat verder onder de foto)

Volgens wethouder Te Beest trekken jongeren massaal weg uit Noord-Holland Noord.


Kortom: volgens de verschillende partijen is het belangrijk dat het volledige bedrag wordt toegekend om het tij te keren. Toch ziet de Alkmaarse wethouder het positief in. "Als we de Regio Deal niet krijgen toegewezen, wat ik mij niet kan voorstellen, gaan we gewoon door met onze samenwerking. De vaart zit erin en we laten elkaar niet meer los."
Pin It
Bekeken: 1190x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/