De verbijstering was groot toen in april dit jaar het lichaam van een dode man werd aangetroffen in Koedijk. Pas na enige tijd werd de dode geïdentificeerd, rond de toedracht van zijn dood bleef veel onduidelijk. Inmiddels gaat de politie uit van een ongeluk, al is het ongeluk nog niet formeel afgesloten: "We gaan uit van een tragisch ongeval."

Dat laat de politie weten aan mediapartner NH. Die sprak met nabestaanden en met getuigen. De zaak blijft nog steeds vragen oproepen in Koedijk. De dode man was een Syrische vluchteling, Amir, die woonachtig was in de Daalmeer. Zijn lichaam werd door buurtkinderen gevonden in een slootje langs het Klippad. Amirs jas lag een paar honderd meter verderop.

Lang bleef er veel onduidelijk. Het gevoel overheerst dat Amirs dood niet klopt, dat het verhaal nog niet is verteld. "Ik kan het nog steeds niet geloven", zei vriendin Denise er eerder over. "Hij had zijn draai hier juist zo gevonden. Hij had een hart van goud, was heel sociaal en dankbaar voor alles." (tekst gaat door onder de foto)

De man kon worden geïdentificeerd door zijn jas. (foto: politie)


De dag voor zijn dood treft een buurman hem 'in paniek' aan in een supermarkt in de wijk Daalmeer, zo vertelt Denise. Zijn telefoon zou zijn gestolen. Het toestel werd in eerste instantie ook niet gevonden rondom zijn levenloze lichaam in de sloot. Daarna is door een duikteam meermaals gezocht. Eerst tevergeefs. Maar de politie meldt nu aan NH dat zijn mobieltje uiteindelijk is gevonden en is onderzocht. De resultaten zijn niet bekendgemaakt.

Een woordvoerder laat weten dat er nog andere resultaten worden verwacht vanuit het Nederlands Forensisch Instituut. Formeel is het onderzoek dus nog niet afgerond. Maar voor de recherche is 'het meest waarschijnlijke scenario' dat Amir om het leven is gekomen door pech. "Mochten er verder ontwikkelingen zijn, dan delen we die eerst met de familie."
Pin It
Bekeken: 1426x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/