Wat in andere Europese landen als buurland Duitsland een vanzelfsprekendheid is, voelt voor Nederland vaak nog onwennig; tóch is het vanaf volgend jaar in Alkmaar realiteit: een vast theatergezelschap verbindt zich aan de kaasstad en aan stadschouwburg Taqa Theater De Vest: "Zo trots op dit clubje!"

BLAUWDRUK maakte zich dit jaar al meer tastbaar dan de naam doet vermoeden en zette de theaterplannen om in iets concreets. Bij Karavaan bijvoorbeeld, of als half verzopen Spanjaarden in de Oudorperpolder - een voorstelling waar door bezoekers zéker nog over wordt nagepraat. Zo vestigden deze theatermakers hun naam en die naam wordt dus in steen gebeiteld, nu BLAUWDRUK het officiële 'stadsgezelschap' van Alkmaar mag heten.

Het collectief 'BLAUWDRUK' bestaat uit Romijn Scholten, Emma van Zandvoort, Tijn Panis, Anne Oort en Bram Walter. Jonge theatermakers zijn ze, met nieuwe ideeën, die ze omzetten in iets wat nog niet vaak is gezien. BLAUWDRUK kon met die aanpak rekenen op lovende recensies. NRC sprak zelfs van het ‘leukste, nieuwe, veelbelovende collectief van dit moment’.

Het stadsgezelschap zal zich op een creatieve manier blijven inzetten voor Alkmaar en dat in 'een hechte samenwerking met de gemeente, Theater de Vest en Karavaan': "Wij geloven dat lokaal produceren de toekomst is", zeggen de theatermakers. "Er is tijd voor nodig om op een plek een groot en breed, eigen publiek op te bouwen en een wezenlijke rol te kunnen spelen in de stad. Die rol willen wij de komende jaren in Alkmaar vervullen." Ilse van Dijk van Karavaan vult aan: "Een nieuw hoofdstuk breekt aan, waarin onze rol van begeleider naar samenwerkingspartner verschuift."
Pin It
Bekeken: 803x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/