De 38-jarige Alkmaarder die maandenlang uit handen van justitie bleef, moet drie maanden langer in voorarrest blijven. Dat bepaalde de Alkmaarse rechtbank vrijdag. Nicky K. is één van de verdachten in de Spanbroeker ontvoeringszaak. Het slachtoffer uit Oostenrijk zou in mei zijn ontvoerd vanwege ruzie over cocaïne en geld.

Op een middag in mei werd de Oostenrijker op de Herenweg in Spanbroek onder dwang in een auto gedouwd. Winkeliers zagen het gebeuren en vertelden dat de man op sokken liep en heel hard schreeuwde. "Hij kon geen kant op", verklaarde een ooggetuige volgens mediapartner NH Nieuws. Drie dagen later werd de het slachtoffer dankzij een treinconductrice ontdekt in Beverwijk. Verward, maar in ‘goede gezondheid’, aldus de politie. In een politieverhoor verklaarde hij ‘inderdaad ontvoerd te zijn geweest’.

Het is nog onduidelijk wat K.'s rol zou zijn geweest.  De Alkmaarder bleef maandenlang uit handen van justitie. Hij werd in juli in Londen opgepakt en zit sindsdien vast in Nederland. K. was naar eigen zeggen in Engeland voor zakelijke relaties. "Ik ben niet naar Engeland gevlucht, zoals wordt beweerd. Ik bewoog mij in het openbaar, woonde zelfs naast een politiebureau. Daarbij heb ik overal m’n pinpas gebruikt", zei hij tegen de rechter.

Zijn raadsman Rob Jan Pardijs vertelde dat hij zijn leven weer wil oppakken. Hij heeft drie kinderen en veel vaste lasten. Zijn advocaat zegt dat K. gewoon weer aan het werk wil en voor zijn zieke vader zorgen. "Hij is bereid om zijn paspoort in te leveren." De rechter wees het verzoek van Pardijs af.

In totaal zijn er zes verdachten, waarvan er eentje nog langer van de radar bleef. Eind oktober werd de 32-jarige man uit Hoorn in Bovenkarspel opgepakt. Hij zit ook nog in voorarrest en wacht een zittingsdatum af.

Toni van de V. (31) uit Wognum en Anthony B. (32) uit Hoorn werden nog de dag van de ontvoering door een arrestatieteam opgepakt in een huis in Heerhugowaard. Van de V. kwam na een paar maanden voorarrest vrij.  B. zou ook vrijkomen, maar wordt nu ook verdacht van betrokkenheid bij een drugszaak. Het OM liet NH Nieuws weten dat hij volgens gekraakte versleutelde berichten in 2020 en dit jaar 'enkele maanden' in zijn eigen woonplaats handelde in wapens, coke, speed en MDMA.

De bewoners van het huis in Heerhugowaard, een 34-jarige man en een 29-jarige vrouw, werden tijdens een inval in juni aangehouden, maar zij mochten na verhoor naar huis.

Op 24 maart moet Nicky K. opnieuw voorkomen. Een datum voor een inhoudelijke behandeling is er nog niet.
Pin It
Bekeken: 954x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/