Grootse geometrische vormen die wandelaars in de regio zomaar 'in het wild' tegen kunnen komen, bijvoorbeeld net buiten Petten: het zijn de kunstwerken van beeldhouwer Roland de Jong Orlando uit Burgervlotbrug. In KunstNetTV is aandacht voor de spectaculaire beelden die De Jong Orlando maakt. Het is kunst die het abstracte concreet maakt.

"Ook prinses Beatrix is fan", zegt KunstNetTV over het opvallende werk van De Jong Orlando. In de uitzending is te zien hoe de beeldhouwer in zijn eigen atelier nieuwe kunstwerken voorbereidt. Hij volgt bij het scheppen van kunst zijn eigen fascinatie voor geometrische vormen en 'concrete kunst', naar het voorbeeld van onder meer Theo van Doesburg. "De beelden van Roland de Jong Orlando zijn opgebouwd uit modulen en hebben niets met de realiteit van doen", vertelt de redactie van KunstNetTV. "Veelal spelenderwijs combineert en rangschikt hij deze modulen tot verrassend nieuwe vormen."

In de werken van De Jong Orlando is de taal van de wiskunde hoorbaar. Liefhebbers roemen het ritme en de harmonie. Een bekend werk is ‘Springvloed’, dat bij de oude Hondsbossche Zeewering staat, in de buurt van Petten. Maar wie een indruk van deze kunst wil krijgen hoeft dus de deur niet eens uit: de uitzending van KunstNetTV staat online en is vanaf maandag 11 december ook te bekijken op de tv-zender Streekstad Centraal, om 10:00 uur en om 22:00 uur.
Pin It
Bekeken: 802x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/