De parkeervergunningen en -ontheffingen in het Heerhugowaardse Stadshart en Stationskwartier blijven ook volgend jaar gratis. De huidige vergunningen worden automatisch met een jaar verlengd.

De verlenging gaat vanzelf, omdat de digitalisering van het systeem vertraging heeft opgelopen. Gemeente Dijk en Waard heeft besloten om de geldigheid van de huidige parkeervergunningen en bezoekerspassen te verlengen. "Dit betekent dat inwoners nu niets hoeven te doen", schrijft een woordvoerder van de gemeente. "De huidige vergunningen en bezoekerspassen blijven geldig én gratis tot eind 2024."

Het is al jaren een discussiepunt in Dijk en Waard: de vergunningen die gratis zijn en in de toekomst waarschijnlijk geld gaan kosten. Mensen met privéplekken maken overigens geen aanspraak en een tweede of derde parkeervergunning gaat voor 200 euro.

Inmiddels is een concept-parkeerbeleid door de gemeenteraad aangenomen. Als het aan de politiek ligt moet iemand in de nabije toekomst in het centrum van Heerhugowaard en Stationskwartier 2,20 euro per uur betalen. Het eerste uur is nog wel gratis, en het maximum is 12 euro per dag. Maar de plannen zijn nog niet concreet aangenomen, dat gebeurt pas in april 2024. De tarieven zijn dus nog niet vastgelegd.

Maar naast de prijs zal dus ook een digitalisatieslag gemaakt worden. Dijk en Waard wil met het nieuwe parkeersysteem 'naar een snellere afhandeling van de vergunningen'. Naar verwachting zal het digitale systeem in het najaar van 2024 werken.

De gemeente biedt een inloopmogelijkheid voor mensen die vragen hebben over het nieuwe beleid. Deze is op dinsdag 12 december van 17:00 tot 19:00 uur in het werkcafé in het gemeentehuis aan het Parelhof. De bedoeling is dat het nieuwe beleid op 1 januari 2025 ingaat.
Pin It
Bekeken: 893x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/