Heiloo gaat stemmen die vorige week woensdag zijn uitgebracht opnieuw tellen. Volgens de gemeente heeft één inwoner daarvoor een verzoek gedaan. "Wij hebben dit niet eerder meegemaakt", vertelt een woordvoerder van de BUCH-gemeenten.

Ondanks de grote landelijke winst van de PVV, kan de VVD zich de grote winnaar noemen van de Tweede Kamerverkiezingen. De VVD kreeg 21,6 procent van de stemmen en de partij van Geert Wilders moest het doen met 16,2 procent. De combinatie GL-PvdA kreeg aanzienlijk meer steun: 20,3 procent van de stemmen ging naar de partij van Frans Timmermans. Volgens de gemeente Heiloo moeten de stemmen op één specifieke partij in één van de stembureaus herteld worden. "Maar ik weet ook niet welke lijst van welk bureau hertelt moet gaan worden", aldus de zegsvrouw.

Het tellen van de stemmen, oftewel een zitting van het gemeentelijke stembureau (GSB), gebeurt altijd in de openbaarheid. Dat wil zeggen dat geïnteresseerden welkom zijn om aanwezig te zijn. De hertelling staat gepland voor woensdag 29 november om 09:00 uur in de brandweerkazerne aan de Rozendaal.


Inwoners kunnen een verzoek doen tot het hertellen van stemmen. De afgelopen jaren is het vragen van een hertelling makkelijker gemaakt en gebeurt het dan ook vaker. Vanwege de recente Tweede Kamerverkiezingen zijn hertellingen aangevraagd in een aantal gemeenten, waaronder Edam-Volendam, Medemblik en Heiloo.


Pin It
Bekeken: 455x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/