De decembermaand staat voor veel mensen in het teken van samenzijn en gezelligheid, maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zo liggen er ook tijdens de feestdagen mensen in het ziekenhuis. Vrienden van Noordwest organiseert voor deze pechvogels weer een lichtjesactie om hun verblijf leuker en sfeervoller te maken.

Tijdens de feestdagen proberen vrijwilligers van Vrienden van Noordwest het verblijf van de patiënten in de beide ziekenhuizen aangenamer en sfeervoller te maken. En wie op woensdag 13 december patiënt van Noordwest is heeft geluk bij het ongeluk van het noodzakelijke verblijf. De vrijwilligers komen dan eind van de middag langs met een lichtjes voor de patiënten en ze zingen kerstliedjes.

De inzamelingsactie startte vandaag, op 'Giving Tuesday', en loopt tot en met 3 januari. Tot dan kunnen gulle gevers symbolisch een lichtje kopen voor 5 euro per stuk via vriendenvannoordwest.nl. Vorig jaar was de actie een groot succes. "Zo mooi en ontroerend om te zien dat de waardering onder de patiënten heel groot is", vertelt een van de vrijwilligers van Vrienden van Noordwest.


Vrienden van Noordwest zet zich in om extra’s te realiseren die het verblijf van patiënten in de NWZ-ziekenhuizen aangenamer maken en het herstel bevorderen.

Denk daarbij naast de lichtjesactie aan de aanschaf van bijvoorbeeld VR-brillen voor trainingen, van spel- en beweegsystemen en een projector met speaker die rustgevend werkt en pijnklachten vermindert.

De steun van donateurs en sponsoren is onmisbaar omdat het om wensen gaat die niet vanuit het standaard ziekenhuisbudget kunnen worden betaald. Wie 'Vriend' wil worden kan hier meer informatie over vinden via vriendenvannoordwest.nl.


Pin It
Bekeken: 984x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/