Een 60-jarige Alkmaarder is aangehouden vanwege een lopend onderzoek van de FIOD. Volgens de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst wordt de man verdacht van valsheid in geschrift en oplichting. Naast de Alkmaarder is ook een 52-jarige Medemblikker in de boeien geslagen.

De FIOD kwam de twee op het spoor vanwege een ander onderzoek. Uit informatie bleek volgens de FIOD dat de verdachten zich vermoedelijk bezighielden met het bemiddelen voor gedetineerden die in de laatste fase van hun gevangenschap werk zochten. Het onderzoeksteam veronderstelt dat de mannen fictieve dienstverbanden opmaakten, waardoor het voor de gevangenis leek alsof de gedetineerden aan het werk waren. In werkelijkheid werden geen werkzaamheden verricht en konden de gevangenen gaan en staan waar ze wilden.

Het vermoeden bestaat dat de verdachten hiervoor een vergoeding kregen. De FIOD heeft doorzoekingen gedaan in een woning en bedrijfspand in de gemeente Medemblik. Daarbij is beslag gelegd op de administratie. De twee mannen zijn na verhoor weer vrijgelaten, maar blijven verdachten in de zaak.
Pin It
Bekeken: 907x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/