Kunstschaatser Summer Wijkhuizen gaat lekker dit seizoen. Het 13-jarige talent van Deen Figure Skating en de Alkmaarsche IJsclub begon in oktober met brons bij de eerste KNSB Cup A Selectiewedstrijd voor het Nederlands kampioenschap, en daarna had ze een mooi internationaal debuut in Duitsland. Afgelopen weekend was de tweede A Selectiewedstrijd in Sportcomplex De Meent en 'in eigen huis' pakte ze het goud.

Vier kunstrijders van DFS / AIJC namen deel aan de tweede selectiewedstrijd in Alkmaar. Summer was daarvan het meest succesvol. Met haar korte kür scoorde ze meer punten dan ooit en samen met een sterke lange kür leverde haar dat de eerste plaats op in de categorie Advanced Novice Dames. Summer had zich in de eerste ronde al geplaatst voor de NK Finale, die wordt verreden tijdens de internationale Challenge Cup in februari. (tekst gaat door onder de foto)

Alessia, Summer, coach Marcus Deen en Chiara na de 2e KNSB A-selectiewedstrijd in Alkmaar (foto: Piet van Es Pietures)


Chiara Ballirano komt uit in dezelfde categorie als Summer. Tijdens de eerste ronde werd ze overall dertiende en wist ze zich op de korte kür te kwalificeren voor de NK Finale. De 14-jarige Alkmaarse schopte het deze keer tot een negende plaats en ze behaalde nu ook de minimale score voor het NK op de lange kür.

 

Zus Alessia Ballirano eindigde deze keer ook hoger. Pakte ze in de eerste wedstrijd nog een negende plaats in de categorie Junioren Dames, deze keer werd ze zevende. Alleen Olivia Voskuijl beleefde een wat minder succesvol weekend. Zij werd dertiende in de categorie Basic Novice Dames, nadat ze eerder een tiende plaats behaalde.  Zij werden respectievelijk tiende in de categorie Basic Novice Dames en negende in de categorie Junior Dames.

Coach Marcus Deen is tevreden over de prestaties van alle vier de rijdsters. Volgens hem lieten ze zien dat ze hard hebben gewerkt en steeds beter in vorm komen. Hij is 'zeer optimistisch' over de kansen van de schaatsers tijdens de nog komende nationale en internationale wedstrijden dit seizoen.
Pin It
Bekeken: 725x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/