Op een weiland langs de Molendijk in Schermer zijn vrijdagochtend twintig zakken met afval gevonden. Het gaat vermoedelijk om drugsafval, maar de zakken liggen nog altijd op het weiland. Betrokken organisaties wijzen naar elkaar, vertelt vinder Johan Barendregt.

"Het is nog steeds niet opgeruimd", zegt hij. "Stadswerk 072 verwijst naar Alkmaar. De gemeente zegt dat de provincie het moet oplossen. Het waterschap stelt dat ik het zelf maar moet opruimen." Het komt wekelijks of eigenlijk zelfs dagelijks voor. Een nieuwsbericht over een drugslozing. Neem bijvoorbeeld: 'Vaten met mogelijk drugsafval gevonden in sloot', 'Drugsafval gedumpt op parkeerplaats' of 'Vrachtwagen vol met drugsafval aangetroffen'. Niet zelden worden vaten of bijvoorbeeld vuilniszakken gedumpt in natuurgebieden of op stille parkeerterreinen.

Wie dat moet opruimen, blijkt niet altijd duidelijk te zijn. Sterker nog: we kunnen het zo langzamerhand een doolhof noemen. De verschillende organisaties wijzen naar elkaar, bleek ook vrijdag toen wij een rondje langs de velden maakten. We belden  met de politie. Vanaf die woordvoerder werden we verwezen naar Stadswerk 072. Deze organisatie benadrukte dat zwerfafval onder verantwoording van Stadswerk valt, maar dumpingen en groot afval bij verwerker HVC horen. Vrijdag konden we geen inhoudelijk antwoord krijgen van de verwerker: "Wij hebben inderdaad een melding gekregen van gedumpt afval. Over de inhoud kan ik verder niet veel zeggen. Mijn collega's die daarover gaan zijn ook niet meer aanwezig."

Streekstad Centraal heeft afvalverwerker HVC woensdagmiddag proberen te bereiken, maar dat is niet gelukt.
Pin It
Bekeken: 833x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/