Theater De Beun in Heiloo blijft zeker tot 20 juli 2024 open. De exploitant vroeg om 38.000 euro om het theater tot die dag draaiende te houden en de gemeenteraad is hier maandag unaniem mee akkoord gegaan. Nu hoeft het programma niet te worden uitgedund tot alleen films en voorstellingen van amateurverenigingen. Ook kan de horeca open blijven. Exploitant Heiloo Aktief is zeer verheugd. "Samen zeggen wij 'Lang leve de Beun!'"

Gemeente Heiloo was van plan om de stekker op 31 december uit De Beun te trekken, omdat Heiloo Aktief inmiddels een aanzienlijke huurachterstand heeft. Het college van B&W stelde voor om het theater tot de zomer open te houden onder de hoede van de gemeente. Maar dan zonder horeca en zonder professionele voorstellingen die geld kosten. Dat zou totaal 80.000 euro kosten. Heiloo Aktief bood aan om het theater tot 20 juli te runnen voor 38.000 euro, en dan min of meer zoals normaal. Met horeca-inkomsten en vrijwilligerswerk kunnen de kosten worden gedrukt. CDA en Heiloo-2000 steunden het voorstel en maandagavond bleek dat de gehele raad achter het plan stond. Er komt een betalingsregeling om de achterstallige huur af te betalen. De bedoeling is dat die achterstand in 2026 is weggewerkt.

"Wij zijn blij dat wij u nog steeds mogen ontvangen", schreef Heiloo Aktief op Facebook aan zijn volgers. De organisatie maakt ook direct gebruik van het goede nieuws om zichzelf te promoten. "Er staat een breed aanbod aan muziek en cabaret op de planning, zoals bijvoorbeeld de voorstelling van SYA om het jaar 2023 knallend af te sluiten op 29 december."

"Theater de Beun gaat op verzoek van de gemeente in 2024 open voor Filmliga de Beun en alle vaste verenigingen zoals Falkland, Hanswijckers, dansscholen, de Ladies Night en eindmusicals van de bassischolen. De Beun kan ook verhuurd blijven worden", vervolgt de exploitant. "Samen zeggen wij 'Lang leve de Beun!'" (foto: Theater De Beun)
Pin It
Bekeken: 534x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/