De toekomstige bewoners van het voormalige Primark-gebouw krijgen geen vergunning om op de straat te parkeren. Dat is de voorwaarde waaronder de gemeente Alkmaar besloten heeft om de omgevingsvergunning te verlenen. Het is de bedoeling om het gebouw aan De Laat grotendeels te vernieuwen. Op de begane grond blijft winkelruimte, maar op de andere verdiepingen komen zeventig appartementen, waarvan 27 sociale koop.

Het was in 2016 een impuls voor het winkelgebied: kledinggigant Primark. De Ierse keten zorgde volgens de gemeente Alkmaar voor een opleving in het aantal bezoekers. Maar niet voor lang. Terugkijkend stelt Primark dat de vestigingskeuze toch wat minder succesvol is geweest. De keten benadrukte in gesprek met destijds wethouder Pieter Dijkman dat hun vestiging vanaf het begin verlieslatend is geweest. Het verzorgingsgebied zou uiteindelijk toch te klein zijn voor een vestiging van de keten, schreven we eerder in een artikel. "Dijkman denkt dat de levendigheid van de binnenstad wordt vergroot en het woningtekort verminderd door meer woningen op deze plek."

En dat is nu dus ook het plan. Het gaat om zo'n zeventig appartementen. Op de begane grond komen drie winkelruimtes en een fietsenstalling. Hoewel de bewoners wel uitgesloten worden van de parkeervergunningen op de straat, is er wel een andere mogelijkheid om de auto in de buurt te zetten. Ze kunnen in aanmerking komen voor een garageabonnement in de Alkmaarse binnenstad.
Pin It
Bekeken: 1692x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/