Henk over de Linden is afgelopen week op 100-jarige leeftijd overleden. Hij was vanaf 1966 burgemeester van Graft én De Rijp. Over de Linden leidde de gemeente naar de fusie in 1970. Vijf jaar later zwaaide hij af in Graft-De Rijp.

"In dankbare herinnering aan alles wat hij voor ons en zijn medemens heeft betekend", schrijft zijn zus in een overlijdensbericht. Over de Linden werd op 31 augustus 1923 geboren in Enkhuizen. Hij werkte eerst bij de gemeenten Beets en Oudendijk, en maakte in 1966 de overstap naar de Graft en De Rijp. Op 1 augustus 1970 fuseerden de gemeenten tot Graft-De Rijp. Vijf jaar later verdween hij van het toneel. Hij werd later nog burgemeester van Weesp en Muiden. In 2022 stopte de inmiddels 98-jarige Over de Linden met vrijwilligerswerk. Recent sprak de oud-PvdA-burgemeester nog met De Volkskrant. Hij vertelde over zijn kijk op de eeuw die achter hem lag en het huidige politieke landschap. Ook kwam de ouderdom ter sprake. "Ik was graag op mijn 95ste na een tukje niet meer wakker geworden."

Over de Linden overleed vorige week dinsdag en is 100 jaar geworden. Naasten hebben in besloten kring afscheid van hem genomen.
Pin It
Bekeken: 806x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/