Voor fietsers is er dit jaar het nodige veranderd in de binnenstad van Alkmaar, want de vertrouwde fietsroute over de Laat is er niet meer. Tenminste, niet meer overdag tussen 11:00 uur en 17:00, wel op andere momenten. En dan weten fietsers de vernieuwde winkelstraat ook zeker te vinden. Maar op de Langestraat gelden andere regels: dat is officieel altijd een voetgangersgebied, met alleen uitzonderingen voor het bevoorraden van de winkels.

Per straat verschillende regels, dat is eigenlijk nodeloos ingewikkeld, oordeelde ook het college van Alkmaar. "Aan bedrijven van de binnenstad is voorgesteld om dat regime eenduidig te maken, aansluitend bij de Laat. Daar is positief op gereageerd", schrijft het college in een brief gericht aan de gemeenteraad. Het plan is nu dus om de regel dat fietsen alleen tussen 11:00 en 17:00 verboden is, de rest van de dag toegestaan, ook te laten gelden op de Langestraat.

Dat betekent voor Alkmaars bekendste winkelstraat wel een verandering. Al hebben veel Alkmaarders, bordjes of niet, toch al wel eens 's avonds over de Langestraat gefietst, als er toch bijna niemand loopt. Tegen de voorgestelde gelijktrekking van Langestraat en Laat kan nog wel bezwaar worden gemaakt. De termijn daarvoor is zes weken.
Pin It
Bekeken: 2364x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/