Stralend zwieren Annemaartje en Coen hand-in-hand over het eerste laagje ijs van de Alkmaarse Meent. Op die plek leerden ze elkaar acht jaar geleden kennen en het bleek vrijwel liefde op de eerste (klap-)schaats. Ze konden dan ook geen betere plek verzinnen om vrijdagmiddag trouwfoto's te schieten.

"Dit is geweldig voor ons", vertelt bruidegom Coen Koning. "Maar ja, hoe vraag je zoiets?", vervolgt bruid Annemaartje van Strien. "We hebben maar een mailtje gestuurd met daarin "Dit is misschien een rare vraag hoor, maareh..., we hoopten natuurlijk dat De Meent ook wat zag in het plan." En dat bleek het geval. Dus werd, nog voor de officiële seizoensopening volgende week, de baan gereserveerd voor het bruidspaar. Met trouwjurk aan stapt Annemaartje op de ijzers. "Heb je het niet koud?", vraagt de Streekstad Centraal verslaggever. "Nee, valt wel mee hoor." Coen lacht: "Vandaag maakt het niet uit." (tekst gaat verder na de foto)

Op verzoek van de fotograaf worden meerdere rondjes geschaatst (foto: Streekstad Centraal)


Het kon eigenlijk niet anders dan dat er trouwfoto's op het ijs werden gemaakt. Zo'n acht jaar geleden vinden Coen en Annemaartje elkaar op de Alkmaarse baan. "Ik heb vroeger lang geschaatst", vertelt Annemaartje, "Maar hier ben ik in een andere groep begonnen dan Coen. Die bleek toch iets te langzaam. Ja, en toen kwam ik bij Coen. We hadden wel veel aandacht voor elkaar en na het seizoen gingen we daten." Coen: "Iemand uit de groep heeft ons gematcht. Die is natuurlijk ook welkom vandaag, we zijn hem dankbaar." Ze schaatsen ieder seizoen nog steeds samen hun rondjes. De twee maken op verzoek van de fotograaf meerdere rondjes over het spiksplinternieuwe ijs. (Tekst gaat verder onder de foto)

Het stel stond volop in het middelpunt van de aanwezige fotografen. (foto: Streekstad Centraal)


Het klinkt bijzonder dat een stel op 'de gelukkigste dag' richting de schaatsbaan komt en volgens Roy Lennings is dat ook zo. "Het is hier nog nooit gebeurd", vertelt de locatiemanager van Sportcomplex De Meent. "Ik heb weleens gehoord dat het ergens gebeurde, maar niet veel meer dan dat." Als aandenken geeft hij een mini-ijsdweilwagen aan het bruidspaar. De speelgoedwagen wordt direct getest op het ijs. "Ja, zo doen onze mensen het ook elke dag", lacht de manager. (tekst gaat verder na de foto)

Een blijvend aandenken aan een bijzonder moment op een bijzondere dag (foto: Streekstad Centraal)


Even later zitten Coen en Annemaartje al weer op de bank langs de schaatsbaan. De schaatsen gaan weer af af en komen nog even op adem. Maar veel tijd hebben ze niet, benadrukt Annemaartje. "We gaan zo richting Sint Maartensvlotbrug. Daar gaan we trouwen."
Pin It
Bekeken: 4937x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/