Het Nationaal Schoolontbijt is pas over een paar weken, maar de Bergense burgemeester Lars Voskuil nam samen met kinderburgemeester Tygo Fontijn alvast een voorschot. Om het belang van gezond ontbijten te benadrukken, deden ze dat vrijdagochtend met kinderen van de Matthieu Wiegmanschool in de raadzaal in De Beeck.

Burgemeester Lars Vorskuil en kinderburgemeester Tygo Fontijn hadden de leerlingen van groep 4 tot en met 8 uitgenodigd om samen te genieten van een gezond ontbijt en om er met elkaar over te praten. Ook de Bergense diëtiste Anniek de Cuyper was van de partij. Zij had de maaltijd samengesteld en vertelde over waarom een goed ontbijt nou zo belangrijk is, en waar dat uit kan ontstaan.

Tijdens het ontbijt vroegen de kinderen de burgemeesters het hemd van het lijf en werd er gezellig gekletst. Burgemeester Lars Voskuil genoot ervan: “Het was heel gezellig om samen met de kinderen te ontbijten, maar vooral ook ontzettend goed om met elkaar in gesprek te gaan over het belang van een gezond ontbijt. Gezond ontbijten geeft je energie, houd je gezond en stelt je in staat om goed te leren. En het is ook nog eens gezellig en lekker. Erg belangrijk om je dag mee te starten!” (tekst gaat verder onder de foto)

Kinderburgemeester Tygo Fontijn helpt de kinderen met hun keuze


Uit onderzoek van het Nationaal Schoolontbijt blijkt dat veel kinderen in Nederland helemaal niet of ongezond ontbijten, terwijl gezond ontbijten heel belangrijk is. Het ontbijtpakket van Anniek de Cuyper voldeed aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zaten volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen en gezond beleg. Verder was er keuze uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit.
Pin It
Bekeken: 428x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/