Burgemeester Maarten Poorter gaat over tot cameratoezicht in de Prinses Irenestraat in Broek op Langedijk. Dit doet hij omdat in de nacht van maandag op dinsdag brand een schuur in brand was gestoken. Anderhalve maand terug was er ook een schuurbrand, toen met veel schade. Omwonenden zijn per brief ingelicht over de plaatsing van een camera voor de periode van maximaal zes maanden.

"De gemeente Dijk en Waard neemt dît incident zeer serieus", aldus burgemeester Poorter. "De politie en de afdeling handhaving van de gemeente surveilleren naar aanleiding van het incident extra in uw straat. Dat kan echter niet 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Daarom heb ik, in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie, besloten om tijdelijk cameratoezicht in te stellen op deze locatie."

"Uit gesprekken met de bewoners en omwonenden is gebleken dat een camera uw gevoel van veiligheid verhoogt. Dat maakt dat ik heb besloten tot
het tijdelijk plaatsen van deze camera", vervolgt Poorter. "Dit cameratoezicht zal worden ingetrokken indien het cameratoezicht niet meer noodzakelijk is voor de handhaving van de openbare orde. De camera wordt gericht op de openbare weg van de Prinses Irenestraat. Deze wordt zo geplaatst en ingesteld dat u niet wordt gefilmd in uw huis of tuin. Hiermee zorgen we ervoor dat uw privacy is gewaarborgd."

Op 10 september was het ook al raak. Het vuur sloeg over naar andere schuren en de schade was groot. Al werd brandstichting vermoed, het kon niet worden vastgesteld. Deze keer is volgens de politie duidelijk dat de brand is aangestoken. Getuigen en mensen met beelden is gevraagd om zich te melden. (foto: uit archief)
Pin It
Bekeken: 917x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/