Gemeente Dijk en Waard gaat binnenkort bootwrakken te verwijderen. Handhavers gaan eind deze maand op pad om aftandse bootjes te voorzien van waarschuwingsstickers met een opruimdatum. Daarnaast zullen bekende eigenaren worden gewaarschuwd, en komt er een publicatie over de opruimdatum.

Dijk en Waard is een waterrijke gemeente en dat betekent dat veel mensen een boot hebben. Alleen houdt niet iedereen zijn of haar vaartuig even netjes en vrij van water. Bootjes in slechte staat ontsieren omgevingsbeeld en als ze zijn gezonken kan dit risico opleveren voor zwemmers. Ook raakt het water dan misschien vervuild. Handhavers hebben zo'n 30 tot 50 bootjes gezien die weg moeten, of moeten worden opgeknapt.

Boten die er op de opruimdatum nog steeds slecht bij liggen zullen worden verwijderd. Daarna worden ze, afhankelijk van de geschatte waarde, twee tot dertien weken opgeslagen, zodat de eigenaar nog de kans krijgt om het bootje terug te claimen. Aan de opslag zitten wel kosten verbonden. Alles dat overblijft wordt verkocht of vernietigd.

Voor vragen is team Handhaving van Dijk en Waard bereikbaar op telefoonnummer 072-5755555.
Pin It
Bekeken: 405x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/