Een pinactie op het station van Castricum, waarschijnlijk om een flesje drinken te kopen. Dat is vooralsnog het laatste teken van leven van de 24-jarige Sofie uit Heerhugowaard. De vrouw, die beschermd woont in een zorginstelling voor mensen met autisme, is al sinds maandag vermist. Haar ouders maken zich grote zorgen. "De onzekerheid is verschrikkelijk", aldus haar moeder.

Op het moment dat mediapartner NH met moeder Annemiek en vader Bauke sprak waren ze druk aan het zoeken in het duingebied van Castricum: "Sofie is een wandelaar", legt haar moeder uit. "Ze zoekt de drukte niet snel op en ze houdt van de natuur. Toch kan het net zo goed zijn dat ze de trein heeft gepakt en in Amsterdam is, het zoekgebied is ontzettend groot."

Al sinds juli ging het volgens haar ouders niet goed met Sofie. Ze was angstig, wilde geen contact met haar ouders en weigerde zorg. "Ze raakte steeds meer in de war en werd ook paranoïde", vertelt Annemiek. "We denken dat ze heel bang is en zich misschien wel wil verstoppen." De vrouw liep al eerder weg op 22 september. Ze werd toen ook als vermist opgegeven en werd uiteindelijk na tips via Facebook gevonden bij Callantsoog. "Ze liep van Heerhugowaard naar Den Helder en heeft de hele nacht in de regen gewandeld."

Maar ondanks dat er aan de vermissing van Sofie al veel aandacht is besteed ontbreekt van haar nu elk spoor. "De vorige keer hebben we ontzettend veel tips gekregen, nu helemaal niets. Dat maakt ons ook zo bang, het is zenuwslopend." De politie is ook bezig met een grootschalige zoektocht naar de vrouw. Via hun mediakanalen is er inmiddels een nieuwe foto gedeeld waarop Sofie de trui aanheeft die ze ook droeg tijdens haar vermissing.

De ouders van Sofie hebben al veel hulp aangeboden gekregen van meerdere organisaties en mensen die willen helpen met zoeken. "De politie houdt daarin de regie, wij hopen vooral dat mensen uit willen kijken naar haar en de politie willen bellen als ze haar zien."


De 24-jarige Sofie is sinds maandag vermist uit Heerhugowaard. Zij is het laatst gezien op 09-10-2023 in Castricum. Zij is te herkennen aan een zwart/bruin gemêleerde jas die zij tot op de knieën draagt, de rood-wit gestreepte trui van de foto, een grijze joggingbroek, witte Adidas schoenen en een bril. Ze heeft lang blond haar tot op de schouders en heeft een mager postuur.

Hebt u informatie over deze vermissing? Neem dan contact op met de politie via 0800-6070.


Pin It
Bekeken: 5184x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/