De fusieplannen van het Horizon College en het Regio College zijn goedgekeurd door onderwijsminister Robbert Dijkgraaf. De versmelting moet een impuls geven aan het onderwijs, het maatwerk en de flexibele inzet van docenten. Ook komen er opleidingen voor volwassenen. Vanaf volgend jaar augustus gaan de twee mbo-instellingen samen verder onder één vlag. De nieuwe naam wordt later dit jaar bekendgemaakt.

De fusie is volgens de twee scholen nodig om een gevarieerd aanbod van mbo-onderwijs te kunnen blijven aanbieden in Noord-Kennemerland, West-Friesland en Zaanstreek-Waterland. "De uitdagingen in de regio's zijn divers. Dat vraagt om een onderwijsorganisatie die slagvaardig inspeelt op maatschappelijke, beroepsmatige en demografische ontwikkelingen in deze regio’s. Samen kunnen het Horizon College en het Regio College meer bereiken", aldus communicatieadviseur Erica Krijgsman.

"Uitgangspunt is om het beroepsonderwijs te innoveren en te versterken", vervolgt Krijgsman. "Door de krachtenbundeling wordt een impuls gegeven aan onderwijsontwikkeling, digitalisering, flexibilisering en maatwerk. Een onderdeel van deze impuls is het aanbieden van trajecten voor een leven lang ontwikkelen (LLO) voor volwassenen."

Veel sectoren zitten te springen om gekwalificeerd personeel. Met de fusie kunnen de colleges beter inspelen op de dringende vraag van bedrijven en maatschappelijke organisaties naar goede vakmensen. Het streven is daarbij om het mbo-onderwijs telkens te vernieuwen met de actuele technologische ontwikkelingen die van belang zijn voor de samenleving. Er gaan bij de fusie dan ook geen banen verloren.

Het Horizon College heeft 1.300 personeelsleden en 12.000 studenten, verdeeld over 130 mbo-opleidingen in Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Purmerend. Het Regio College heeft 500 medewerkers en 5.000 studenten, verdeeld over 95 mbo-opleidingen in Heerhugowaard, Purmerend, Edam, Koog aan de Zaan en Zaandam. In Purmerend zitten de scholen al in één gebouw.
Pin It
Bekeken: 766x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/