Een oude betonnen put blijkt de oorzaak te zijn van het ontstane zinkgat ofwel 'sinkhole' aan de Hendrik Ringershof in Alkmaar. Twee wandelaars voelden daar vorige week de grond letterlijk onder zich vandaan zakken. Volgens de gemeente is het gat inmiddels gerepareerd.

De twee Alkmaarders, een 79-jarige vrouw en een 83-jarige man met een rollator, liepen op 25 september over de Hendrik Ringershof, toen zij uit het niets in een zinkgat stortten. De vrouw kwam er zonder kleerscheuren vanaf, maar de man liep een 'flinke hoofdwond' op en moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

Onderzoek van de gemeente wijst uit dat een oude betonnen put, die vroeger onderdeel was van de Ringersfabriek, de boosdoener was. "Door een lekkage is er zand en grondwater in de put gelopen, waardoor een sinkhole is ontstaan", verklaart een woordvoerder tegenover mediapartner NH.

Om herhaling te voorkomen, is onderzocht of er meer van dat soort putten rond de fabriek aanwezig zijn. Dat is niet het geval, aldus de gemeente. "Ook het nieuw aangelegde riool is nader gecontroleerd. Hier zijn geen gebreken geconstateerd."
Pin It
Bekeken: 918x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/