Alkmaar lijkt gebukt te gaan onder een golf aan explosies. Ook woensdagavond en in de nacht van woensdag op donderdag was het raak. "Het was echt een enorme klap, ik zat een halve meter boven mijn bank!", zo reageert één van de buurtbewoners van het wijkje achter de ABN Amrobank aan de Bagijnenstraat. Daar lijkt iedereen het wel over eens. Woensdagavond rond 22:30 uur klonk daar een enorme knal die tot in de wijde omtrek te horen was. Buurtbewoners gingen de straat op om poolshoogte te nemen.

"Ik dacht eerst aan vuurwerk, maar mijn vrouw vertrouwde het niet en ging kijken." De volgende ochtend is het nog steeds 'het gesprek' en we gaan in gesprek met één van de omwonenden: "Overal lag glas en iemand belde de politie. Na een minuut of vijf kwam er een motoragent. Die reed ook weer weg richting de Sint Katharijnenstraat omdat er twee mensen op een fatbike gezien waren."

Ook de volgende ochtend is de gebeurtenis nog het belangrijkste onderwerp van gesprek. Het raam en de ontstane schade zijn duidelijk zichtbaar. (foto: Streekstad Centraal)


De grote vragen zijn natuurlijk 'waarom en waarom hier'? "Ja, vroeger gebeurde hier nog wel eens iets, gingen er auto's in de fik. maar nu is het eigenlijk gewoon rustig.", zo laat een buurman weten. De algemene consensus tussen de omwonenden lijkt 'baldadigheid en stoer doen'. "volkomen zinloos, het is gepantserd glas. Maar ja, het kost wel weer 5000 euro en we moeten het bestellen dus dat zal ook wel zes weken duren.", zo laat een medewerker van de bank laat weten.

Zo'n vier uur later klinkt opnieuw een explosie. Meerdere mensen schrikken er van wakker.  Waar die precies heeft plaatsgevonden is echter onduidelijk. "Ik hoorde een knal, daarna iets van vuurpijlen en weer een knal.Ik voelde zelfs het huis trillen.", zo laat iemand die bij het Bolwerk woont weten, zo'n 500 meter bij de eerste explosie vandaan. Op de Oudegracht schrikken mensen wakker. Maar er komen ook meldingen uit Vroonermeer en het Westerhoutkwartier.

De politie laat desgevraagd niets los. "We komen straks met een eigen persbericht, daar zullen jullie op moeten wachten."
Pin It
Bekeken: 2748x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/