De N242 moet anders, vindt de Provincie. Maar ook in Dijk en Waard zelf bestaan er ideeën over deze drukke verkeersader. Bewoners van wijken als Broekhorn en het Duizend Eilandenrijk ervaren veel geluidsoverlast van deze weg, blijkt uit bijeenkomsten en raadsstukken van de gemeente. Er ligt nu een oproep om specifiek het onderwerp geluidsoverlast onder de aandacht van de Provincie Noord-Holland te brengen.

De provincie is namelijk de eigenaar van de weg. De voorgenomen modernisering van de weg die in 2026 moet worden uitgevoerd krijgt dan ook vooral vorm in Haarlem. Wel kan de gemeente Dijk en Waard waar nodig invloed uitoefenen op de ontwerpen. "Het is opmerkelijk dat geluidsreductie kennelijk een lagere prioriteit geniet bij de provincie", schrijven bewoners aan de gemeente. De indruk is dat de Provincie dat onderwerp 'terzijde' schoof in de geschreven samenvatting van de inspraakbijeenkomsten.

"Als bewoners bevinden wij ons momenteel in een doolhof van
bureaucratie", staat te lezen in de brief aan de gemeenteraad. De hoop is dat het College met de vuist op tafel slaat in de gesprekken met de provincie. Zo kan het verminderen van geluidsoverlast door deze drukke weg alsnog op de agenda komen.

Hoe die geluidsvermindering concreet tot stand wordt gebracht - door geluidsschermen, verdiepte aanleg, speciaal asfalt, een lagere maximumsnelheid - dat wordt verder niet concreet gemaakt. Hier kan in een later stadium meer duidelijkheid over komen.
Pin It
Bekeken: 726x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/