Op Nationale Dierendag heeft de gemeente Alkmaar 50 nestkasten beschikbaar gesteld voor de gierzwaluw. Hiermee komt de gemeente tegemoet aan de wens van de Vogelwerkgroep Alkmaar en de Stichting Animo. Zij zien dat het voor de gierzwaluw steeds lastiger wordt om goede nestruimte te vinden. Inwoners die een gratis nestkast willen ophangen kunnen er eentje aanvragen.

De beste plek voor een gierzwaluw-nestkast is op minimaal 3 meter hoogte aan een gevel die gericht is op het noorden of het oosten. Dan staat de wind meestal niet op de nestkast. Op andere windrichtingen is ook goed, zolang de ingang tegen wind, zon en regen wordt beschermd door bijvoorbeeld een overhangende dakgoot of luifel. De minimale hoogte van 3 meter is belangrijk omdat gierzwaluwen graag vanuit een val wegvliegen, om roofvogels minder kans te geven. Bovendien kunnen katten er dan niet bij.

De nestkasten zijn 44 x 27 x 27 centimeter groot en wegen 9 kilogram. Meer over de nestkast is te vinden op vivarapro.nl. Aanmelden voor een nestkast kan uiterlijk op 13 oktober via alkmaar.nl. Zijn er meer dan 50 aanvragen, dan selecteren de gemeente en Stichting Animo de beste plekken. Aanvragers zullen hierover worden geïnformeerd.

Ontvangers van een nestkast wordt verzocht om deze binnen vier weken na ontvangst op te hangen en er een foto van te mailen naar de gemeente via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (foto: Vivara)
Pin It
Bekeken: 758x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/