Gemeente Alkmaar is zondag een proef gestart met vergunningparkeren in de Friesepoort en het Ooievaarsnest. In een deel van de wijk is al een vergunning nodig, maar ook in de verdere omgeving wordt veel parkeeroverlast ervaren. In december wordt onder de inwoners gepeild hoe de ervaringen zijn. In januari wordt bepaald of het vergunningparkeren definitief wordt ingevoerd.

Bewoners van de Frieseweg en omstreken dienden halverwege vorig jaar een verzoek bij de gemeente in om te peilen of er genoeg draagvlak is voor een proef met vergunninghoudersparkeren. Dag in dag uit werd hier parkeeroverlast ervaren omdat bezoekers van de binnenstad hun auto gratis in de buurt parkeren. In overleg met de bewoners is afgesproken om de buurt op te knippen in drie delen en per deel een enquête te houden. Dat is in februari en maart gebeurd.

De enquêtes in de Rekerbuurt, de Zaagmolenstraat en het Ooievaarsnest behaalden met een gemiddelde respons van 73 procent ruimschoots de benodigde ondergrens van 60 procent. Tussen de 74 en 91 procent wilde graag proef draaien.

Geprikkeld door deze enquêtes, hebben bewoners van de Lepelaarstraat, Overtoom het begin van de Munnikenweg zich met handtekeningen
massaal ook aangemeld. De bewoners van de laatste twee straten stemden zelfs voor de volle 100 procent in met een proef met vergunningparkeren.

In de omgeving van de Ooievaarstraat en de Roerdompstraat namen inwoners geen initiatief, maar bewoners van de Scholeksterstraat uitten wel zorgen over verschuivende parkeerdruk, zodra de beoogde proef zou starten. De gemeente neemt de Scholeksterstraat mee in de proef en zal in de gaten houden of de parkeerdruk toeneemt in de straten die niet meedoen.

In december krijgen buurtbewoners de kans om hun mening te geven over de proef. Aan de hand van de reacties wordt het vergunningparkeren al of niet definitief. Op alkmaar.raadsinformatie.nl is te zien waar precies proef wordt gedraaid.
Pin It
Bekeken: 1825x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/