Het college van Alkmaar ontkent dat er ernstige jeugdoverlast is bij de Laat. Dat laat het weten na vragen van OPA. De fractie heeft vernomen dat een groep jongeren regelmatig voor overlast zorgt, en dat politieagenten en handhavers weinig indruk maken. Dit onder andere omdat niet stevig kan worden optreden tegen minderjarigen. "Wij hebben op dit moment geen informatie ontvangen vanuit de politie en handhaving die het beeld onderbouwt."

Het Alkmaarse college weet dat er behoorlijk wat overlast was, maar stelt dat genomen maatregelen redelijk goed werken, met name het cameratoezicht. "Na het plaatsen van de tijdelijke camera’s in juni bleek, op basis van informatie van ondernemers, bewoners, politie en handhaving, dat de overlast sterk was afgenomen. Na circa drie weken nam de overlast weer toe. In de periode vanaf medio juli is de overlast in verschillende mate aanwezig geweest. In de afgelopen weken hebben wij geen stijging van de overlast gezien."

na het plaatsen van deze camera nam de overlast af, aldus het Alkmaarse college (foto: Streekstad Centraal)


Op de vraag van OPA wat er nog meer is gedaan tegen de overlast antwoordt het college: "Er zijn meerdere interventies ingezet om de overlast terug te dringen, zoals de inzet van jongerenwerkers, intensivering van politionele- en handhavingsinzet, het versturen van brieven naar ouders van gecontroleerde jongeren en het door politie laten plegen van huisbezoeken bij jongeren die meermaals gecontroleerd werden door de politie en handhaving."

Op dit moment neemt de politie de overlastlocatie bij de Laat mee in de surveillance. "Indien noodzakelijk noteren zij relevante informatie die gedeeld kan worden met de aangesloten partners in het Gebiedsteam Centrum. In het gebiedsteam wordt geïnventariseerd welke interventies er vanuit de verschillende partners nodig zijn om de overlast verder terug te dringen. Indien noodzakelijk kan en zal er door de politie en handhaving repressief worden opgetreden."

OPA had gehoord dat inwoners niet direct aangifte kunnen doen bij problemen, maar dat klopt volgens het college van B&W niet. "De politie heeft ons geïnformeerd dat de betrokken inwoners zelf de beslissing hebben genomen om niet direct aangifte te doen van het incident."
Pin It
Bekeken: 1947x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/