Sjaals en warme soep, knusse kussens en een goed glas wijn: Hortus Alkmaar hult zich op zondag 15 oktober in warme herfstsferen. Al heeft de organisatie er wel goede hoop op dat ook het terras nog kan worden gebruikt. De tuin zal in prachtige herfstkleuren zijn getooid en is de perfecte achtergrond voor de 'Herfstmarkt' van Hortus Alkmaar.

"In de herfst maakt de natuur zich op voor de winter en dat doen wij mensen eigenlijk ook", schrijft de organisatie. De Herfstmarkt biedt dan ook volop inspiratie voor de tijd die komen gaat. Een tijd die niet koud en donker, maar juist warm en gezellig is, als het aan Hortus Alkmaar ligt. Sjaals, poncho's, zachte stoffen: die hebben zeker een plekje op de markt. Maar ook kransen van droogbloemen, etherische oliën, glaskunst en natuurboeken voor kinderen, waar ze heerlijk in kunnen bladeren terwijl ze thuis op de bank zitten.

Ook de Hortus zélf laat zich tijdens de markt weer zien. Deskundige gidsen leiden bezoekers rond langs kruiden en andere bijzondere planten in de uitgestrekte tuin. Daar is goed te zien hoe de natuur zich op het koude seizoen voorbereidt. Verder zijn er verschillende demonstraties en workshops, waar de natuur vaak direct de inspiratie voor geleverd heeft. Zo kunnen bezoekers leren hoe ze herfstkransen maken en wordt er uitleg gegeven over het oogsten van zaden. Verder staat kunst in de kijker, met een demonstratie van natuurfotografie en een tentoonstelling van Ursula Neubauer.

De Herfstmarkt wordt gehouden op zondag 15 oktober in Hortus Alkmaar, van 12:00 uur tot 17:00 uur. Bezoekers van alle leeftijden zijn welkom, ook voor kinderen zijn er allerlei activiteiten. Toegang kost 6,- euro, voor bezoekers tussen de 13 en 18 jaar oud de helft; kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Zie ook de website van Hortus Alkmaar.
Pin It
Bekeken: 1339x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/