Het was zondag feest op de Laanweg in Schoorl. De loempiakraam van het Vietnamese stel Cuong en Hoa is namelijk terug van weggeweest en dat laten veel inwoners zich geen twee keer vertellen. Eerder verleende de gemeente geen vergunning, maar dankzij steun uit het dorp is het toch gelukt om een nieuwe vergunning ter krijgen.

Zeker 32 jaar stond de loempiakraam aan de Oorsprongweg, aan de rand van de Schoorlse Duinen. Maar vanwege nieuwe regels moest die plek opnieuw worden verloot, en daarbij trok het Vietnamese stel aan het kortste eind. Niet alleen Hoa en Cuong, maar ook veel vaste klanten waren ronduit teleurgesteld. De teleurstelling zorgde voor veel media-aandacht en steun op sociale media, waardoor het stel weer in gesprek kon gaan met de gemeente.

Ook bezoekers zijn zondag erg blij dat ze de iconische loempiakraam niet meer hoeven te missen. "De kraam is een deel van het dorp geworden", vertelt een van de bezoekers tegen mediapartner NH. Een loempia van Loempi - zoals de kraam van het stel heet - is in de afgelopen jaren namelijk uitgegroeid tot een ware Schoorlse traditie, vertellen de klanten. "Ik kom mijn hele leven al bij Cuong dus ik ben er hartstikke blij mee", "ik kom hier altijd met opa en oma op zondag", zegt een andere jonge fan. "Iedereen zei van tevoren tegen mij al dat ze zouden komen. We krijgen heel veel steun van iedereen in Bergen en Schoorl, dat is heel fijn om te voelen", aldus Hoa.

Het nieuwe plekje van het stel is alleen een stuk drukker, zo blijkt. Tientallen loempiaklanten komen later in de middag namelijk niks. Cuong zegt met een grote lach en heel veel 'sorry's' dat hij om 14.00 uur al uitverkocht was. "Helemaal, alle loempia's op!" De meeste Schoorlaars reageren begripvol. "Mooi toch! Dat is goed nieuws", reageert een vrouw die met haar gezin een loempia wilde halen. Dan maar een portie patat. Of nee, haar zoon heeft een beter idee. "Een broodje hamburger alsjeblieft." (foto: NH Nieuws / Maaike Polder)
Pin It
Bekeken: 1864x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/