Een feest zonder vee: koeien, geiten en schapen zijn dit jaar niet welkom op de jaarlijkse Landbouwdag in het centrum van Alkmaar. En dat is een gemis voor zowel de bezoekers als de kraamhouders op de Lappendag, want de aanwezigheid van deze dieren is normaal wel een grote 'trekker' op dit evenement. De paarden zijn er wel en ook de landbouwvoertuigen en de stands met producten van de boerderij zijn van de partij.

De reden voor de maatregel is het blauwtongvirus dat rondgaat in Nederland. Vooral schapen hebben hier last van, maar schapen zijn er nooit veel op de Landbouwdag; toch kunnen ook koeien en geiten bijdragen aan de verspreiding van het virus en dus heeft de organisatie besloten die dieren dit jaar niet uit te nodigen. "Het aantal besmettingen met blauwtong neemt toe", schrijft de organisatie. "Hoewel er geen vervoersverbod van kracht is nemen de verantwoordelijke commissies geen onnodige risico’s en hebben dit besluit genomen."

Het blauwtongvirus is niet besmettelijk voor mensen, de beslissing is dus genomen om verdere verspreiding van dit virus onder het vee te voorkomen. Paarden zijn er niet vatbaar voor, dus die zijn er gewoon. De Landbouwdag en Lappendag wordt gehouden op woensdag 27 september, vanaf 8:00.
Pin It
Bekeken: 4809x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/