Bij de jaarlijkse wijnkeuring van de Lage Landen in kasteel Amerongen kon wijnboer Pieter zijn geluk niet op: met drie ereprijzen heeft zijn Wijndomein De Koen in Zuid-Scharwoude de titel 'beste wijngaard van Nederland' gekregen. "Dit hebben we nog nooit meegemaakt."

De zeven ingezonden wijnen vielen allemaal in de prijzen, waarvan twee zelfs een gouden medaille ontvingen. "We hebben nooit eerder goud behaald, dus dit voelt erg bijzonder", zegt de trotse wijnboer tegen mediapartner NH Nieuws. De Koen ging uiteindelijk naar huis met drie ereprijzen. Bij de zoete wijnen werd ‘Nagenieten’ verkozen tot de beste van Nederland en bij de ‘Parel wijnen’ was dat de ‘Westfriese Parel’. "Vorig jaar konden we Nagenieten niet maken. De druif was van goede kwaliteit, maar door de nachtvorst hadden we een magere oogst”, vertelt Pieter. “Voor die wijn komen sommige mensen wel echt speciaal langs. Die doet het bijvoorbeeld erg goed bij het kerstdiner."

Door het hoge aantal punten voor drie verschillende wijnen, van drie kleursoorten, mag Pieter zijn Wijndomein nu beste wijngaard van Nederland noemen. Maar tijd om dat uitgebreid te vieren, is er niet: de nieuwe oogst is alweer rijp voor de pluk. "Normaal gesproken doen we dat in oktober, maar nu is dat door het wisselvallige weer echt nodig. Daar hebben de druiven last van. Als wijnboer ben je altijd afhankelijk van het weer."
Pin It
Bekeken: 2145x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/