Een groep ondernemers uit het centrum van Bergen nam begin dit jaar het initiatief om een bedrijveninvesteringszone (BIZ) op te richten. Doel van deze BIZ is het met elkaar werken aan een aantrekkelijk, hoogwaardig en toekomstbestendig centrum. Inmiddels ligt hier een meerjarenplan voor de realisatie. Het Bergense college is enthousiast over dit BIZ-plan en heeft ingestemd met de bijbehorende verordening. Het is nu aan de gemeenteraad om groen licht te geven. Het laatste woord is aan de ondernemers in de zone.

Steef van Leeuwen is ondernemer en voorzitter van de BIZ Bergen Centrum in oprichting: "Het is belangrijk dat het unieke en onderscheidende karakter van Bergen ook in de toekomst nog kenmerkend is voor het dorp en zelfs wordt versterkt. Ook moet de aantrekkingskracht op bezoekers en bewoners behouden blijven. Daarnaast willen we bezoekers behouden en nieuwe doelgroepen aanspreken. Dit gaat alleen lukken als we met alle ondernemers ons steentje bijdragen en gezamenlijk investeren in de aankleding van en activiteiten in het centrum. We zijn ervan overtuigd dat samenwerking de sleutel tot succes is."

De inhoud van het BIZ-activiteitenplan is gebaseerd op inbreng van de ondernemers in het centrum. Hiervoor zijn twee bijeenkomsten gehouden en veel persoonlijke gesprekken gevoerd. "De activiteiten die we met de BIZ willen oppakken zijn altijd complementair aan de activiteiten die de gemeente al uitvoert in het centrum. BIZ-activiteiten zullen nooit de activiteiten van de gemeente vervangen. Alles wat we doen is extra en komt ten goede aan de aantrekkelijkheid en kwaliteit van ons dorp”, aldus Van Leeuwen.

Wethouder Marco Wiesehahn is blij met het initiatief. “Centrumgebieden veranderen in een razend tempo. De uitdagingen op het gebied van leegstand, wonen en het aanbod vragen om meer samenwerking tussen de overheid, ondernemers, vastgoedeigenaren en bewoners. Een ondernemerscollectief zoals een BIZ vormt een goede basis voor het verbeteren en intensiveren van deze samenwerking. Als college ondersteunen we de wens van de ondernemers en stellen daarom aan de raad voor om de BIZ-verordening voor Bergen Centrum vast te stellen."

In Egmond, Schoorl, Camperduin en Groet zijn ook al BIZ’en opgericht. "In de huidige economische tijden is samenwerking en elkaar steunen van groot belang", benadrukt de wethouder.

De Algemene Raadscommissie behandelt de verordening woensdag en de gemeenteraad waarschijnlijk op 19 oktober.  Stemt de raad in met de verordening, dan kan de laatste fase voor de oprichting van de BIZ starten. Die bestaat uit een draagvlakmeting onder de rond 170 betrokken ondernemers en tot slot een stemming in november. Bij voldoende draagvlak wordt BIZ actief en zullen alle ondernemers bij gaan dragen aan de BIZ-plannen. De looptijd is in eerste instantie vijf jaar. (foto: Bing)
Pin It
Bekeken: 809x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/