Wie dinsdagmorgen in Oudorp z'n kind met de auto naar school bracht zal spijt hebben gehad dat 'ie niet met de fiets was. Er was geen doorkomen aan voor vierwielers. De Nieuwe Schermerweg was afgesloten voor verkeer en dus moesten er plots véél meer auto's dan normaal door de straatjes van het dorp.

"Ga er hier maar uit", horen we op de Munnikenweg. De school is nog een eindje lopen, maar met de auto domweg onbereikbaar. Overal staat blik en maar af en toe is er beweging - stapvoets, of soms net even té hard, als de frustratie wordt botgevierd op het gaspedaal. Ook de bakfietsen komen er maar moeilijk doorheen. Op de Kasteellaan vond tegelijkertijd boomonderhoud plaats, waardoor een rijbaan was afgezet.

Maar de echte oorzaak van deze drukte moest een stukje verderop worden gezocht, bij de kruising van de Nieuwe Schermerweg met de Edisonweg en de Saturnusstraat. Daar moet beschadigd asfalt worden vervangen. Die werkzaamheden had de gemeente het liefst 's nachts gepland, maar het bleek niet mogelijk dat goed te doen zonder ook dinsdag overdag de weg af te sluiten. En dus is deze toegangspoort tot Alkmaar echt even op slot.

Woensdag zal de Nieuwe Schermerweg weer open zijn en zal het voor Oudorp dus weer een normale ochtendspits worden.
Pin It
Bekeken: 3850x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/