De Heerhugowaardse Westtangent is vanaf maandag 25 september tot vrijdag 13 oktober elke avond en nacht afgesloten. De weg wordt versmald. Want zo stelt het college van Dijk en Waard: er wordt nog regelmatig te hard gereden op de westelijke randweg.

De Westtangent wordt tussen de N242 en Zuidtangent afgesloten van 20:00 en 05:00 uur. De rijstroken worden versmald, om 'de snelheid uit de weg te halen'. De Westtangent is al jaren een probleem. Tragisch dieptepunt: de dood van de 15-jarige Ilayda. Die bewuste woensdagavond in juni 2019 wilde de jonge vrouw met haar fiets de Westtangent oversteken ter hoogte van de Reuzenpandasingel. Het ging mis, de 15-jarige Ilayda werd geschept en overleed. In hoger beroep kreeg hij zes maanden cel. Ook mocht hij twee jaar niet autorijden. (Tekst gaat verder onder de foto)

Langs de Westtangent staat een monument voor de Waardse Ilayda.


De toenmalig gemeente Heerhugowaard stelde in 2020 een 'groene golf' in op de westelijke randweg. Het idee erachter is dat automobilisten die vijftig kilometer per uur rijden, niet hoeven te wachten voor de verkeerslichten. Maar de maatregel bleek toch niet helemaal het gewenste effect te hebben. 

De versmalling van de Westtangent is overigens een tijdelijke maatregel. De weg wordt tijdens de realisatie van de spoortunnel gebruikt als omleidingsroute. Tussen 2024 en 2026 zal een deel van de Zuidtangent niet bereikbaar zijn. Na de ondertunneling wordt de Westtangent definitief aangepast.


Er is een omleidingsroute tijdens de werkzaamheden op de Westtangent. Automobilisten worden geadviseerd te rijden via de N242 en Zuidtangent. Let op: vanwege werkzaamheden is ook een deel van de Heerhugowaardse Middenweg afgesloten.


Pin It
Bekeken: 2378x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/