BCC Alkmaar is vrijdag weer open gegaan. De elektronicaketen zit in zwaar weer, een faillissement dreigt. Net als veel andere BCC-winkels was ook het filiaal in Alkmaar daarom gesloten. De klachtenafhandeling is nu lastig, retouren kunnen niet worden aangenomen. Desondanks ging de Alkmaarse vestiging toch weer open. Elders in het land zijn winkels van de keten nog wel gesloten.

Deze week vroeg BCC uitstel van betaling aan. Dat is meestal een slecht teken, het wordt gezien als de eerste stap in de richting van een faillissement. Dat zou ook voor het Alkmaarse filiaal het einde betekenen, al wil dat niet zeggen dat deze vestiging zelf slecht liep; het gaat om de keten als geheel die in geldnood zit.

Veel winkels zijn de laatste maanden in geldnood gekomen. Eerder waren er problemen bij Shoeby en Big Bazar. Voor een deel zijn deze problemen een gevolg van het moeten terugbetalen van coronasteun, maar BCC zou van deze steunregeling juist nooit gebruik hebben gemaakt, terwijl er in de coronaperiode wel minder klanten kwamen. Andere oorzaken worden gezocht in de concurrentie met internet en de vaak kleine marges die BCC op de verkochte producten mag rekenen.
Pin It
Bekeken: 1712x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/