Overdie heeft er een bijzonder plein bij en daar moet ook echt iedereen in de buurt van gaan profiteren. Het vergroende en verfraaide schoolplein van basisschool De Wegwijzer aan de Percivalstraat is namelijk ook ná schooltijd open voor iedereen. Vrijdagmiddag werd de tweede week van het schooljaar feestelijk afgesloten met de opening van dit plein. "We staan in het middelpunt van de samenleving."

Alkmaar Centraal nam een kijkje op het plein waar ook wij van harte welkom waren. We spraken met directeur Michael Vader, die zijn enthousiasme graag deelde. "Dit is een schoolplein voor de hele wijk, hier kunnen we met elkaar samenkomen." Niet alleen op schooldagen, ook in de weekenden moet het plein intensief gebruikt kunnen worden. "Over twee weken is het Burendag", weet Vader. "En er komen ook andere evenementjes." (tekst gaat door onder de foto)

Wethouder Jasper Nieuwenhuizen verrichte de officiële opening. Vergroening van schoolpleinen is opgenomen in het Coalitieakkoord. (foto: Alkmaar Centraal)


Voor Vader is het belangrijk dat kinderen op het schoolplein ook echt wat kunnen doen. Uitdagende speeltoestellen, schelpenpaadjes, een tafeltennistafel: het is er allemaal. "Voor de poten van de tafeltennistafel hebben we de tegels van het oude plein hergebruikt", legt Vader uit. Want nog niet zo lang geleden had De Wegwijzer een schoolplein zoals zovele scholen. Een stenen vlakte, heet in de zomer, kil in de winter. Dat is nu wel anders.

Wat op De Wegwijzer is bereikt is een voorbeeld voor andere scholen. Heel wat collega's waren dan ook bij de opening aanwezig, net als wethouder Jasper Nieuwenhuizen. Zijn aanwezigheid bracht nog maar eens in herinnering dat vergroening van schoolpleinen is opgenomen in het Alkmaarse coalitieakkoord. De zorgvuldige aanpak van De Wegwijzer zou dus wel eens navolging kunnen krijgen. "We hebben samengewerkt met De Twee Heren", zegt Vader. "Zij hebben het plan uitgewerkt." (tekst gaat door onder de foto)

Ook aan 'grote mensen' was gedacht, buurtbewoners konden een kopje koffie drinken. (foto: Alkmaar Centraal)


Vader heeft grote plannen met de 'natuurlijke buitenruimte' die hij er nu heeft bijgekregen. "We willen buiten kunnen gaan lesgeven", vertelt de schooldirecteur. "Daar hebben we bij de inrichting dus ook rekening mee gehouden. De kinderen kunnen zitten."

Het vergroende 'schoolplein voor de hele wijk' wordt voor iedereen alleen maar aantrekkelijker, verwacht Vader. Nu is er nog veel zwarte aarde te zien, maar dat gaat nog veranderen: "Komend schooljaar gaan we planten. In november, maar ook in het voorjaar. Dan komen er bijvoorbeeld vlinderstruiken, mooie heesters. Ja, het zal steeds mooier worden."

Het nieuwe plein mag zich in grote belangstelling verheugen. (foto: Alkmaar Centraal)

Pin It
Bekeken: 1635x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/