Ondanks het huidige stikstofbeleid kunnen ook in de toekomst evenementen gehouden worden in de Eilandspolder. Noord-Holland heeft een nieuw beheerplan vastgesteld voor het Natura 2000-gebied tussen droogmakerijen Schermer en Beemster. "Als de activiteiten niet tot significante negatieve effecten leiden, moet de vergunning worden verleend", schrijft het provinciebestuur.

Het is een feit: steeds meer soorten planten en dieren verdwijnen en ook de waterkwaliteit gaat achteruit. De gevolgen van stikstofneerslag in natuurgebieden is groot, stellen wetenschappers. De provincie Noord-Holland heeft een nieuw beheerplan voor Natura 2000-gebied Eilandspolder vastgesteld. Concreet staat in het document wat moet gebeuren om dieren, planten en hun leefgebieden te beschermen.

Het is een spanningsveld: natuurgebieden en evenementen. Met name festivals. Niet zelden staan organisatoren en actiecomités lijnrecht tegenover elkaar. Recent nog in een kwestie om natuurgebied Het Twiske. Voor het eerst in vijftien jaar ging festival Welcome to the Future niet door. Actievoerders en de lokale GroenLinks-fractie wilden een verbod op het festival uit angst voor schade aan het Natura 2000-gebied en kregen hun zin. Maar wie denkt dat er minder evenementen georganiseerd gaan worden in de Eilandspolder, heeft het wellicht mis. Want zo stelt Gedeputeerde Staten: als de aanvraag voldoet aan de huidige wetgeving, moet een vergunning verleend worden.
Pin It
Bekeken: 1027x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/