Wachtlijsten blijven een punt van zorg voor Noordwest Ziekenhuisgroep. De achterstanden van de coronaperiode zijn grotendeels teruggedrongen, maar dat is niet op alle afdelingen gelukt. Vooral patiënten met keel-, neus- en oorklachten en patiënten met klachten met de nieren en de urinewegen moeten rekening houden met langere wachttijden. Toch wordt er gewerkt aan een oplossing.

"Binnen Noordwest zetten we vol in om patiënten, die daarvoor in aanmerking komen, te helpen binnen Noordwest Foreest Kliniek", legt Rinske de Wit-Brandsma van het ziekenhuis uit aan Streekstad Centraal. Die Foreest Kliniek biedt veel mogelijkheden, er kunnen daar bijvoorbeeld ook lichte operaties plaatsvinden. Door gebruik te maken van deze extra kliniek slaagt het Noordwest Ziekenhuis er nu al beter in wachtlijsten verder terug te dringen.

Maar niet iederéén kan bij de Foreest Kliniek goed geholpen worden. "De specialismes waarbij er een langere wachtlijst is zijn ingrepen van chirurgie en orthopedie", legt de woordvoerster uit. "Dat zijn dan vooral de ingrepen die niet op locatie Foreest Kliniek gedaan worden."

Het hoofdgebouw in de Alkmaarderhout. (foto: NWZ)


Daarnaast blijkt dat er nog altijd veel toeloop is van patiënten met klachten aan keel, neus en oren (KNO). De wachtlijsten die in de coronaperiode ontstonden zijn voor deze groep nog lang niet weg. Dergelijke wachtlijsten zijn een landelijk probleem, ziet Noordwest Ziekenhuisgroep. Van een toename is niet direct sprake: "Deze wachtlijsten zijn op een vergelijkbaar niveau als afgelopen jaar en blijven stabiel."

De zorgaanbieder gaat nu extra personeel aanwerven om de tekorten nog beter te kunnen wegwerken. Ziekenhuiservaring is voor nieuw personeel niet altijd een vereiste, Noordwest Ziekenhuisgroep kan mensen zonder ervaring ook intern opleiden, om ze snel in te kunnen zetten daar waar extra handen nodig zijn.
Pin It
Bekeken: 2529x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/