Het zal even balen zijn voor de mensen die regelmatig bij hun strandhuisje te vinden zijn in Egmond aan Zee, maar het seizoen zit erop en de sloop gaat donderdag toch echt beginnen. Omdat de verwachting is dat het afbreken van de huisjes meer tijd in beslag neemt begint de beheerder er zelfs vroeger aan. Een doorwerking van zomerstorm Poly.

Robin Coule van strandpaviljoen Bad Egmond beheert de huisjes. Hij vertelt aan mediapartner NH dat het weghalen van de huisjes dit jaar wat langer gaat duren dan voorgaande jaren. Dat heeft alles te maken met storm Poly. Veel huisjes raakten tijdens die storm zwaar beschadigd: zo zwaar dat ze zelfs vervangen moeten worden. Het opruimen van het strand gaat daardoor langer duren dan normaal.

Officieel moeten de huisjes voor 1 oktober van het strand verdwenen zijn. In Egmond aan Zee beginnen ze daar normaal gesproken rond 15 september mee, maar omdat er dus zo veel kapot zijn gegaan wordt hier een langere periode voor uitgetrokken.

Dat is flink balen voor de mensen die normaal gesproken heerlijk in de zon liggen te bakken bij hun eigen strandhuisje, en misschien hadden gehoopt dat dit weekend nog te kunnen doen. Robin heeft wel een oplossing voor die mensen: "Mensen kunnen nog tot vanavond bij hun huisje, en de mensen die nu hun huisje missen, kunnen bij ons de rest van de week gratis een ligbed komen pakken."
Pin It
Bekeken: 944x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/