Deze zomer was Noord-Holland korte tijd in de ban van een brutale ontvoering. Midden op de dag, midden op straat, werd in Spanbroek een man gewelddadig meegenomen in een auto. Enkele dagen later werd het slachtoffer teruggevonden nabij station Beverwijk. De zaak wordt vandaag behandeld door de rechtbank en daar bleek dat het Openbaar Ministerie het motief voor de ontvoering in de drugshandel zoekt.

De ontvoering werd landelijk nieuws. In Heerhugowaard pakte de politie met veel machtsvertoon twee verdachten op, later volgden nog andere arrestaties. Tegelijk werd er door de politie herhaaldelijk om informatie en om getuigenverklaringen gevraagd, omdat het onderzoek in de eerste dagen weinig opschoot.

De verdachten die in Heerhugowaard werden opgepakt zijn zijn Anthony B. uit Hoorn en Toni van de V.  uit Wognum, beiden 31 jaar oud. Zij staan vandaag voor de rechter. Ze ontkennen zelf dat van een ontvoering sprake was, maar het OM legt de verdachten ten laste dat ze de verdachten hebben vastgehouden, bedreigd en gemarteld met een bamboestok. Een drugsconflict zou hier de aanleiding voor zijn geweest.

Dinsdag beslist de rechter of de verdachten vast blijven zitten, in november gaat de zaak dan inhoudelijk verder. (foto: Wikimedia Commons / Emmanuel Huybrechts)
Pin It
Bekeken: 968x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/