Heiloo geeft voorlopig geen toestemming om zonnepanelen te plaatsen op Pakhuis Dekker. Een adviescommissie van de gemeente vindt dat de aanvraag niet voldoet aan de gestelde eisen voor het monumentale bedrijvencentrum. Aan welke eisen het plan voor Pakhuis Dekker niet voldoet, is onbekend. Maar duidelijk is dat de commissie het er niet bij laat zitten.

Het kan op z'n minst een spanningsveld genoemd worden: monumentale gebouwen en duurzaamheid. Voor verbouwing of restauratie is meestal een vergunning nodig, en dus is het kunnen verduurzamen van het huis niet altijd een zekerheid. Vorige maand besloot diezelfde adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit al om ook een duurzaamheidsplan voor een monumentale woning aan de Kennemerstraatweg in Heiloo tegen te houden. De eigenaar wilde het pand restaureren en verduurzamen, maar dat gaat dus ook voorlopig niet door.

Hoe de procedure voor de eigenaar van Pakhuis Dekker verdergaat is niet duidelijk. Voor de hand ligt dat de aanvrager een aangepast plan gaat inleveren. Dat zou nog maanden kunnen duren.
Pin It
Bekeken: 702x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/