Ongeveer eens in de drie maanden organiseert Stadswerk072 een fietsenopruimactie. Begin juni zijn meer dan 200 fietsen met de inmiddels bekende rode waarschuwingssticker bij Station Alkmaar verwijderd. De termijn van 13 weken om ze terug te claimen verstrijkt volgende week en er zijn slechts twee tweewielers opgehaald. Eigenaren hebben dus nog officieel een week om bij Stadswerk in Overdie langs te komen. Misschien iets langer, want de fietsen worden volgens een woordvoerder "ergens in september" verdeeld over de schroothoop en maatschappelijke organisaties.

In mei werden 264 fietsen met minimaal twee mankementen bestickerd en kregen de eigenaren een paar weken de tijd om ze weg te halen. Slechts een klein deel werd in de tussentijd meegenomen, wat doet vermoeden dat een groot deel gestolen is. In juni haalde Stadswerk 239 fietsen op en stalde deze op het depot op bedrijventerrein Overdie. Ze zijn ook gepubliceerd op ilost.nl, maar ja dat mocht dus nauwelijks baten. Net als na de eerdere opruimactie in maart overigens, toen nog uitgevoerd door Rataplan, waarna er ook slechts twee waren opgehaald. (tekst gaat verder onder de foto)

In mei werden 264 fietsen van een rode sticker voorzien (foto: Stadswerk072)


Fietswrakken gaan naar de sloop, zodat er nog wat aan de opruimacties terugverdiend wordt. "Dat levert 15 cent per kilo op", vertelde Stadswerk072 Peter Mol eerder al aan Alkmaar Centraal. "De gemeente is geld kwijt aan de opruimacties, dus dit zorgt voor een stukje dekking. Wat nog opgeknapt kan worden, laten we opknappen. Daar zijn wel geïnteresseerde partijen voor." Die partijen zijn maatschappelijke organisaties. In sociale werkplaatsen worden ze onder handen genomen en daarna krijgen ze een nieuw leven binnen de eigen doelgroepen.
Pin It
Bekeken: 1913x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/