Lange tafels, grote glazen, Duitse hapjes en veel Alkmaarse gezelligheid: dat is 'Oktoberfest', inmiddels een traditie in de Kaasstad. En net als in München is het Alkmaarse Oktoberfest niet in oktober, maar eind september al. Op vrijdag 29 september en zaterdag 30 september wordt de Paardenmarkt omgetoverd in een feesttent vol Duitse hapjes en vrolijke muziek. "Lederhosen of Dirndl verplicht", aldus de organisatie.

Typisch aan het Oktoberfest is dat mensen een gezamenlijke tafel boeken, voor acht personen. Vaak zijn het vriendengroepen, of bijvoorbeeld collega's, die zo'n tafel boeken om zich eens te laten onderdompelen in de bijzondere sfeer van een Duits bierfeest. Al is er voor wie niet van bier houdt ook genoeg te drinken, benadrukt de organisatie: "We schenken oa ook wijnen, frisdrank, aperol spritz, rosébier en schnapps." Hapjes zijn uiteraard op Duitse leest geschoeid. Bretzels, Bratwurst, en Sauerkraut (zuurkool dus) ontbreken niet.

Het Oktoberfest van Alkmaar begint vrijdag 29 september om 16:30. Iedereen voor wie een plaatsje is gereserveerd krijgt een persoonlijk entreebewijs, de groepen hoeven dus niet allemaal tegelijk voor de ingang te staan. Meer informatie over het evenement is te vinden op de website van Oktoberfest Alkmaar. (foto: Marco Schilpp)
Pin It
Bekeken: 1455x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/