Langs het spoor in Heerhugowaard verrijzen de komende jaren twee torens. In de gebouwen komen 82 koophuizen, 84 huurappartementen en verschillende commerciële ruimten. De verkoop van de koophuizen start volgende week. De hoogste toren heeft elf verdiepingen, de andere toren is zeven verdiepingen hoog.

Het Heerhugowaardse Stationskwartier gaat de komende jaren ingrijpend veranderen. Niet alleen wordt het station veranderd, ook staat de langverwachte ondertunneling van de Zuidtangent op de planning en komen er honderden woningen bij. Op de hoek van de Industriestraat en Handelsstraat wordt het project Stationsmeester met 166 woningen gerealiseerd. De 82 koopappartementen komen in de hoogste woontoren, de 84 huurwoningen worden gerealiseerd in het lagere gebouw.

Tussen de torens komt een parkeergarage, met daar bovenop een groene binnentuin. "En grenzend aan de binnentuin komt een gemeenschappelijke huiskamer", vertelt een woordvoerder van Teer Makelaars. "Deze kamer krijgt niet alleen meerdere flexwerkplekken, maar kan ook gebruikt worden als fitnessruimte."

Naar verwachting gaan de eerste heipalen volgend jaar de grond in.


Als het aan het college ligt, worden voor 2030 minstens 10.000 huizen gebouwd in Dijk en Waard. Dat wil het bestuur bereiken door woonwijken als Heerhugowaard-Zuid en De Draai te bouwen. Ook worden kleinere projecten gerealiseerd in bestaande woonwijken. Zo stemde de gemeenteraad recent in met een plan voor 29 sociale huurwoningen aan de Berckheidelaan in Heerhugowaard.


Pin It
Bekeken: 2078x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/