Klimaatactivisten van Extinction Rebellion hebben opnieuw gedemonstreerd voor het ING-filiaal aan de Koorstraat in Alkmaar. De rebellen eisten dat de bank per direct stopt met het financieren van fossiele energie. In tegenstelling tot de demonstratie van twee weken geleden werd dit keer ook muziek gemaakt.

"Verschillende leden van het koor De Straatklinker, het Alkmaars straatorkest en Klimaat Alarm Koor zorgden voor de muzikale ondersteuning. De actie was een succes", vertelt mede-initiatiefneemster Margreet tegen Alkmaar Centraal. Voor de tweede keer in een maand tijd demonstreren de rebellen bij de bankvestiging op de hoek van de Alkmaarse Laat en Koorstraat. "De ING financiert met afstand van alle financiële instellingen in Nederland de meeste uitstoot van broeikasgassen. Op deze manier wordt bijgedragen aan het steeds heter worden van de aarde. Daarom maken wij het voor de ING zelf extra heet."

Extinction Rebellion protesteert al geruime tijd bij verschillende kantoren door het hele land. Eerder vroegen wij al aan Margreet wanneer de organisatie stopt met de acties. Zij antwoordde: "We gaan stoppen als de ING sneller gaat bewegen in de richting van het klimaatakkoord waar ze zelf voor zeggen te staan. Tot die tijd willen wij medewerkers, klanten en voorbijgangers informeren over de miljarden euro’s die jaarlijks in olie en gas worden gestoken."
Pin It
Bekeken: 1810x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/