De situatie voor winkelketen Big Bazar gaat in rap tempo van kwaad tot erger. Nu heeft ook Wereldhave faillissement aangevraagd voor het noodlijdende bedrijf. Het vastgoedconcern verhuurt in zes winkelcentra ruimte aan Big Bazar, waaronder Middenwaard in Heerhugowaard. Om hoeveel huurachterstand het gaat wordt niet verteld.

Big Bazar heeft net als iedereen te maken met stijgende kosten en het kampt ook met dalende omzetten. Volgens directeur Jerke Kooistra zijn 20 van de 120 filialen ongezond, en zitten nog eens 20 filialen op het randje. De koopjesketen heeft volgens de NOS een totale betalingsachterstand van 1,8 miljoen euro bij diverse leveranciers en verhuurders. In de afgelopen dagen stapten al vier schuldeisers naar de rechter voor een faillissementsaanvraag. Nu komt Wereldhave daar nog eens bij, meldt het ANP. Hoe hoog de betalingsachterstand is wil het concern niet kwijt, maar wel dat er 'eigenlijk geen vertrouwen meer is' in herstel van Big Bazar.

Directeur Kooistra kondigde al aan 20 winkels te gaan sluiten. Voor 20 andere ketens wordt nog gehoopt op huurverlaging. Hij wijst op gebrek aan coulance bij winkelverhuurders. De huren stegen volgens hem door, ondanks de coronacrisis. Hij liet echter weten vertrouwen te hebben in goede afspraken met schuldeisers. Sterker nog, hij verwacht dat hij na even afslanken weer tientallen Big Bazars op andere locaties kan openen.
Pin It
Bekeken: 2593x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/