De rechtbank heeft beslist dat de 18-jarige die wordt verdacht van het neerslaan van een Alkmaarder op het Waagplein nog zeker een paar weken vast blijft zitten. Maandag in een tussentijdse zitting was de schorsing bepleit door zijn advocaat, schrijft mediapartner NH.

In mei ontstaat er 's nachts een ruzie in de Bubbels, een uitgaansgelegenheid aan het Waagplein in Alkmaar. Het zou gaan om een petje, dat een 18-jarige uit Warmenhuizen zou hebben gestolen. Daarna, rond 04:00 uur, staat het groepje buiten op het plein en krijgt het slachtoffer een klap op zijn hoofd van de tiener. De 23-jarige Alkmaarder wordt zo hard geraakt dat hij naar de grond gaat en dagenlang 'moet vechten voor zijn leven'. "Hij was in levensgevaar, heeft in coma gelegen. De helft van zijn schedel was verwijderd. Artsen zeggen dat het kantje boord is geweest", aldus advocaat van de familie van het slachtoffer Alper Cinar.

Omdat het gaat om een jonge verdachte, komt maandag naar voren dat de reclassering adviseert om hem via het jeugdstrafrecht uiteindelijk te veroordelen. Alleen is dat rapport - en dus de motivering en informatie over de achtergrond en persoonlijke omstandigheden van de verdachte - nog niet klaar en ingestuurd naar de rechtbank.

Dat zou de reden kunnen zijn dat is beslist om de 18-jarige nog niet te schorsen. Eind augustus is er alweer een nieuwe zitting over de mishandeling en is het rapport waarschijnlijk wel opgemaakt. Dan wordt er opnieuw gekeken of de tiener, eventueel met voorwaarden, op vrije voeten komt.
Pin It
Bekeken: 1932x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/